top of page

Trăieşte-ţi viaţa ca şi cum ar conta!


Trăim vremuri când nu ne mai întrebăm – oare ce înseamnă a trăi? Cei mai mulţi dintre noi am ajuns la extremităţi: ori muncim foarte mult, până uităm de tot, chiar şi de noi înşine, ori stăm şi ne plictisim. Dar asta nu înseamnă a trăi, ci, pur şi simplu, a exista.


Viaţa este plină de alegeri, de fapt, este o alegere continuă. Tu alegi când să fii aşa şi nu altfel, când să rişti şi când nu, dar fiecare respiraţie trebuie trăită.


Unii dintre noi acordă atenţie deosebită muncii, încât uită că viaţa pune accentul pe suflet, nu pe trup. Iar alţii aud glasul suflării din noi, dar nu iau nici o atitudine. De fapt, asta este cel mai grav – să stăm şi să ne plictisim. Atunci chiar nu există niciun rost, niciun scop înaintea noastră.


Dar de ce m-aş plictisi când sunt atâtea de făcut pe lumea asta, chiar de unul singur: să te distrezi, să te joci, să te relaxezi, să cânţi, să dansezi, să te uiţi la filme, să citeşti, să ieşi în aer liber, să te uiţi cum bate vântul, să respiri adânc, să te rogi, să visezi cu ochii deschişi, să iubeşti cu pasiune? Sunt mii de exemple.

Ai trăit vreodată sentimentul că ai da ani din viaţa ta pentru o anumită clipă sau ai trăit un moment atât de intens încât viaţa ţi-a oferit totul? Trăieşte pentru momente de genul şi nu uita, aşa cum spunea Abraham Lincoln:

"În definitiv, nu anii din viaţă sunt cei care contează, ci viaţa din anii tăi"


bottom of page