top of page

Comoditatea de a nu fi implicat


Este mai mult decât comod să nu te implici în nimic. Să faci totul cu acea superficialitate cu care respiri şi te informezi cu privire la viitorul tău şi al societăţii. Este mai bine să fii doar o rotiţă dintr-un mecanism ce funcţionează de la sine şi te roteşti doar pentru că altă rotiţă te obligă să faci asta?

Am înţeles că, pentru unii, A TE IMPLICA activ în spiritul unei cauze menite să facă lumea mai bună este un lux; pe care nu îl consideră necesar mulţi dintre semenii noştri. E atât de comod să îţi doreşti să rămâi un anonim al sistemului, să faci zilnic acelaşi lucru, ca un ritual devenit tradiţie.

Trist este când aşa gândesc şi aşa acţionează oameni care s-au pus (s-au nimerit) în slujba EDUCAŢIEI! Oameni care reduc educaţia la simplul act de a fi prezenţi într-o instituţie formală. Una în care, de fapt, se formează caractere, se ocrotesc idei, se descoperă valori şi sunt propulsate sute de identităţi spre deveniri personale! Oameni care AU ALES de fapt O MISIUNE şi nu o meserie!

Viaţa în România este destul de grea şi nedreaptă pentru cei mai mulţi dintre noi! Cu toate acestea, alegerea de a aştepta de la alţii să facă o schimbare de mentalitate nu e potrivită! E suficient să comparăm sistemele noastre cu cele din alte spaţii geografice şi culturale, să analizăm posibilităţile financiare, de trai zilnic. Noi însă, ne lăudăm cu olimpicii care, sătui de făţărnicie şi falsitatea sistemului, aleg să fugă de această realitate sau abia aşteaptă absolvirea pentru a-şi clădi destinul în altă ţară, spun ei: CIVILIZATĂ! Veţi spune că suntem civilizaţi şi că mai avem valori la care să facem referire prin manualele şcolare, însă valori pe care nici unii dascăli la şcoală, nici unii dintre părinţi acasă şi nici politicienii în spaţiul public nu le aplică, nu le respectă!

Faţă de toate acestea, prea mulţi astăzi aleg să îmbrăţişeze pe de o parte DEZINTERESUL faţă de VALORI SOCIALE, VALORI UMANE, FAŢĂ DE INDIVIDUALITĂŢI şi pe de altă parte FRICA DE IMPLICARE!

Îi salut pe toţi COMOZII care stau pe margine şi doar comentează! E felul lor de a fi totuşi implicaţi, alături de ceilalţi total indiferenţi! Îi apostrofează pe cei care AU ALES SĂ SE IMPLICE! SĂ GÂNDEASCĂ POZITIV şi să ACŢIONEZE POZITIV! Îi sperie! Îi împiedică! Îi opresc! Şi mereu, le adresează intrebarea: "Pentru ce faci asta? Cine are nevoie de o viaţă pozitivă?"

Felicit profesorii, elevii, studenţii şi părinţii din întreaga ţară unde există deja nuclee "Viaţa la Pozitiv" pentru că au ales să-şi dedice timp liber şi dăruire de suflet pentru comunităţile lor!

Gândirea pozitivă NU E TOTUL! Important e SĂ FACI CEVA cu propria persoană mai întâi! Priveşte-te în oglindă şi regăseşte-te! Descoperă în tine şi recunoaşte în ceilalţi VALORILE UMANE care pot face viaţa mai bună, care pot conduce la o viaţă trăită la pozitiv! Viaţa la pozitiv ("la puterea pozitiv") poate fi puterea fiecăruia de a ne vindeca pe noi şi pe ceilalţi de comoditatea şi lenea de implicare şi de a readuce ECHILIBRUL necesar într-o lume în care balanţa e înclinată acum de prea mult negativism!

bottom of page