top of page

Eşti perfect!

De multe ori, am auzit spusele: Nimeni nu este perfect!

Este o descurajare sau o scuză, un motiv pentru a nu te schimba şi a-i obliga pe cei din jur să te placă aşa cum eşti. Adevărul este, de fapt, că nu trebuie să fii perfect pentru lume. Fiecare vede perfecţiunea prin ochii lui. Tu trebuie să vezi perfecţiunea prin ochii tăi proprii şi trebuie să fii conştient că pentru tine eşti perfect.

Dacă, totuşi, nu te consideri perfect, schimbă ceea ce nu-ţi place şi încearcă să faci tot posibilul să atingi nivelul pe care îl doreşti. Să fii mândru de tine, în fiecare zi, că ai realizat ce ţi-ai propus, că ai luptat pentru a-ţi îndeplini visurile tale şi nu ale altora. Iar dacă ai greşit, consideră că ai învăţat o lecţie şi nu că ai dezamăgit pe unul şi pe altul. Nu te strădui să mulţumeşti lumea, ci mulţumeşte-te pe tine, în primul rând. Însă, nu trebuie să atingem extremităţile egoismului.

Crede în tine orice s-ar întâmpla pentru că ai puterea de a-ţi construi propria viaţă! Dă-ţi toată silinţa şi pune iubire în tot ceea ce faci şi o să observi că merită efortul. Nu-ţi fie teamă să fii tu însuţi, chiar dacă o să fii marginalizat de unii, dar prietenii adevăraţi o să te aprecieze pentru sinceritate, respect, încredere şi o să se simtă norocoşi că te au lângă ei şi, apoi, o să te simţi împlinit.

Suntem creaţi după chipul şi asemănarea Lui Dumnezeu, deci El ne-a creat perfecţi, numai că noi ne-am îndepărtat.

bottom of page